Hišni red

HIŠNI RED ZASEBNE NAMESTITVE

Da bi Vam zagotovili ugodno bivanje in preprečili morebitne nesporazume, Vas prosimo, da se seznanite s hišnim redom. S potrditvijo rezervacije potrjujete, da ste seznanjeni s hišnim redom in da ga boste v celoti upoštevali. Kršenje hišnega reda je lahko vzrok odpovedi rezervacije ter plačila polne cene bivanja ne glede na predčasen odhod.

 1. Ob prihodu v namestitveno enoto morajo gosti predati domačinu osebne dokumente vseh osebe zaradi prijave (potni list ali osebno izkaznico, voucher) in plačati ostanek zneska za najem namestitvene enote. Osebni dokumenti morajo biti gostu vrnjeni v roku 24 ur.
 2. Domačin Vam je na razpolago tekom Vašega bivanja za vse informacije in pomoč, ki jo potrebujete. Predlagamo Vam, da morebitne pripombe glede kvalitete namestitvene enote takoj sporočite domačinu, ter v kolikor on ne prevzame določene ukrepe za odpravo Vaših pritožb, kontaktirajte agencijo.
 3. Gosti so odgovorni za red in čistočo namestitvene enote ter so jo dolžni vzdrževati. Domačin ni dolžan čistiti in pospravljati namestitvene enote v času bivanja gosta, kakor tudi ne odnašati smeti iz namestitvenih enot.
 4. Domačin Vam bo zamenjal posteljnino vsakih 7 dni. Domačin ni dolžan zagotoviti gostu brisač, kuhinjskih krp, toaletnega papirja, higienske potrebščine, sredstev za čiščenje in pranje posode, ležalnikov in senčnikov.
 5. Domačin nima obveznosti in ni odgovoren za organizacijo prostega časa in animacijo gosta.
 6. Gosti so dolžni sami skrbeti za svoje stvari in dragocenosti, ki jih pustijo v namestitveni enoti. Lastnik ne odgovarja za eventualno izgubo stvari. Ko odhajate iz namestitvene enote, obvezno zaprite okna in zaklenite vrata.
 7. Domačin nima pravice v odsotnosti gosta vstopiti v najeto namestitveno enoto. Izjemo predstavljajo posebne okoliščine, zaradi katerih je vanjo ne obhodno potrebno vstopiti, da bi preprečili škodo ali nevarnost. O svojem vstopu ja lastnik dolžan obvestiti goste ob prvem naslednjem kontaktu. V primeru opravičenega suma domačina, da je bila povzročena škoda, so gosti zavezani lastniku omogočiti vstop v namestitveno enoto, da bi preveril stanje.
 8. Hišne ljubljenčke lahko gosti pripeljejo v namestitveno enoto le z dovoljenjem domačina in agencije. Hišnih ljubljenčkov ni dovoljeno pripeljati s seboj brez predhodne najave ob rezervaciji. V nasprotnem primeru imata lastnik namestitvene enote in agencija pravico, da odpovesta rezervacijo namestitvene enote. Gost je dolžan skrbeti, da hišni ljubljenček ne skače po pohištvu in ne dela škode, ter mora takoj očisti njegove iztrebke v apartmaju, dvorišču ali hiši, v njeni neposredni bližini in na plaži. Če je vnaprej dogovorjeno, da se hišni ljubljenček lahko nahaja le zunaj namestitvene enote, potem je strogo prepovedano dovoliti hišnemu ljubljenčku vstop v rezervirano namestitveno enoto.
 9. Strogo prepovedano je vnašati v namestitveno enoto orožje, lahko gorljive in eksplozivne snovi in snovi z močnim ali neugodnim vonjem ter kakršnekoli naprave za pripravo hrane (električni prenosni štedilnik-kuhalnik in podobno) ali druge električne aparate (ventilator in podobno) brez dovoljenja lastnika.
 10. Prosimo Vas, da skrbite za najeto namestitveno enoto in skrbno ravnate s pohištvom in opremo v notranjosti in zunaj objekta. Ni dovoljeno premeščati pohištva med prostori, ter odnašati notranjo opremo v druge namestitvene enote, izven objekta ali na plažo (stole iz kuhinje na teraso, posodo in pribor v druge namestitvene enote, brisače ali odeje iz namestitvene enote na plažo, ležalnike od bazena na plažo in podobno).
 11. Uporaba opreme in naprav, ki niso sestavni del ponudbe namestitvene enote (žar, garaža in podobno), je dovoljena le s soglasjem domačina.
 12. Obvezno zaprite senčnike, izključite razsvetljavo, električne aparate, plinske instalacije in zaprite pipe, ko odhajate iz namestitvene enote. Posebno ne puščajte vklopljene klimatske naprave, ko niste v namestitveni enoti in je ne uporabljajte ob odprtih oknih in vratih. Prepovedano je hlajenje hrane in napitkov s tekočo vodo. Prav tako je prepovedano metanje odpadkov v WC školjke, umivalnike in druga mesta, ki niso za to predvidena, ter odlaganje na dvorišču ali v neposredni bližini hiše.
 13. V primeru rezervacije namestitve v objektu tipa „Robinzon“ mora gost varčevati z vodo in elektriko, oziroma ne sme brez dovoljenja lastnika uporabljati aparatov, ki trošijo veliko električne energije (na primer likalnik, sušilnik las in podobno).
 14. V notranjost in zunanjost namestitvene enote je strogo prepovedan vstop osebam, ki niso uporabniki te enote. V kolikor bodo v namestitveni enoti osebe, ki niso registrirane ali niso najavljene tekom rezervacije, imata domačin in agencija pravico odpovedati namestitev vsem gostom.
 15. Gost, ki namerno ali nehote povzroči okvaro ali škodo na premoženju, bo moral domačinu povrniti polni znesek nastale škode. Lastnik objekta lahko od gosta zahteva varščino za vsako rezervirano namestitveno enoto. Gost plača varščino na dan prihoda v rezervirani namestitveni enoti. Varščina se vrne gostu v celoti na dan odhoda, v kolikor zapusti namestitveno enoto v istem stanju, kot je bila na dan prihoda. Informacije o višini varščine in možnih načinih plačila gost lahko preveri v ceniku za namestitveno enoto in v voucherju.
 16. V kolikor gost na dan prihoda ne more priti v rezervirano namestitveno enoto do 20:00 ure, mora predhodno poklicati lastnika objekta ali agencijo in najaviti kasnejši prihod. V nasprotnem se lahko zgodi, da lastnik domneva, da gostje ne bodo prišli in sprejme v to namestitveno enoto druge goste.
 17. Na dan odhoda morate zapustiti namestitveno enoto do 10:00 ure, da bi jo lahko očistili in pripravili za druge goste, ki prihajajo za Vami in imajo pravico prihoda ob 14:00 uri. Namestitveno enoto, ki ste najeli morate zapustiti v takšnem stanju, kakršna je bila ob Vašem prihodu – urejeno in nepoškodovano.
 18. Od 22:00 ure do 8:00 ure je čas nočnega miru, in od 14:00 ure do 17:00 ure je čas popoldanskega počitka. Zaradi tega ne motite lastnika in njegovih sosedov, kakor tudi drugih gostov v objektu.
 19. Gostom, ki ne spoštujejo hišnega reda in motijo mir, se namestitev lahko odpove. V primeru odpovedi namestitve s strani domačina ali agencije zaradi kršenja pravil hišnega reda, se gostu plačani znesek ne povrne, ne glede na skrajšano bivanje.
 20. S pričetkom uporabe namestitvene enote se smatra, da je gost seznanjen s hišnim redom in da pristaja na obveznosti in pogoje, ki so tu navedeni. Vse spore, ki ne bodo sporazumno rešeni z domačinom ali agencijo, bodo reševala policija ali sodišče v Splitu. Reklamacije bomo obravnavali le, če bodo prijavljene v času bivanja. Naknadnih reklamacij ne upoštevamo.