Házirend

A magánszállás házirendje

Az Ön kellemes nyaralásának biztosítása, és az elsetleges félreértések elkerülése érdekében kérjük, hogy ismerkedjen meg házirendünkkel. Amennyiben foglalását megerősíti, feltételezzük, hogy Ön ismeri és elfogadja a házirendet, valamint hogy be is fogja azt tartani. A házirend be nem tartása a foglalás lemondását és a teljes foglalási díj megfizettetését vonhatja maga után, tekintet nélkül a szállás esetleges korábbi elhagyására.

 1. A lefoglalt szállásegység átvételekor a vendégek kötelesek átadni a tulajdonosnak a személyes dokumentumokat a bejelentés miatt (útlevél vagy személyi igazolvány, voucher) és a helyszínen fizetendő fennmaradó összeget. A személyes iratokat a tulajdonos köteles 24 órán belül visszaadni.
 2. A tulajdonos minden rendelkezésre álló információval és esetleges segítséggel az Önök szolgálatára áll a tartózkodás alatt. Javasoljuk, hogy a szállás minőségére vonatkozó esetleges kifogásokat rögtön érkezéskor hozzák a tulajdonos tudomására, és amennyiben ő nem hajlandó ezek orvosolására, kérjük értesítsék az utazási irodát is.
 3. A vendégek felelősek a szálláshely rendjéért és tisztaságáért, továbbá kötelesek azokat a tartózkodás ideje alatt fenntartani. A tulajdonos nem köteles a vendég tartózkodása alatt a szállást takarítani, sem a szemétkosarat kiüríteni.
 4. A tulajdonos hetente cseréli az ágyneműt. Nem köteles azonban a vendégeknek törölközőket, konyharuhákat, higiéniai kellékeket, toalettpapírt, tisztítószereket és mosogatószert, napernyőket és napozóágyakat biztosítani.
 5. A tulajdonos nem felelős a vendégek szabadidejének megszervezéséért, sem az animálásért.
 6. A vendég köteles vigyázni a szállásegységben hagyott személyes holmijaira és értékeire, a tulajdonost nem terheli felelősség azok esetleges eltűnéséért. Amennyiben a vendég elhagyja a szállásegységet, köteles bezárni az ajtót és az ablakokat.
 7. A vendég távollétében a tulajdonosnak nincs joga belépni a kibérelt szállásegységbe. Kivételt képeznek azok a különleges körülmények, melyekben elkerülhetetlen a tulajdonos belépése biztonsági okok vagy anyagi károk elkerülése érdekében. Ebben az esetben a tulajdonos következő találkozásuknál köteles értesíteni a vendéget a szállásegységbe történő belépésről. Amennyiben a tulajdonos megalapozott gyanúval rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a berendezésben kár keletkezett, a vendég köteles beengedni a tulajdonost a szállásegységbe az helyzet ellenőrzésének érdekében.
 8. Házi kedvenceket a vendégek csak a tulajdonos és az iroda engedélyével vihetnek be a szállásegységbe. Nem engedélyezett házi kedvencet hozni a szálláshelyre amennyiben azt a foglalásnál előre nem jelezték, ilyen esetben a szállás tulajdonosa és az iroda jogosult a szállásfoglalást lemondani. A vendég köteles odafigyelni, hogy a házi kedvenc ne másszon fel a bútorokra, és hogy ne tegyen kárt. A vendég köteles azonnal összeszedni a házi kedvenc ürülékét az apartmanban, az udvarban, az épületben és annak közvetlen közelében, valamint a strandon. Ha az előzetes egyeztetés során a tulajdonos kikötötte, hogy a házi kedvenc csak az épületen kívül tartózkodhat, akkor szigorúan tilos a házi kedvencet beengedni a lefoglalt szállásegységbe.
 9. Nem engedélyezett a szállásegységbe bevinni fegyvert, gyúlékony anyagot és robbanó anyagot, illetve olyan anyagot aminek erős és kellemetlen szaga van, valamint főzőeszközt (főzőlap és hasonlók), vagy más elektromos készüléket (ventilátor és hasonlók) a tulajdonos beleegyezése nélkül.
 10. Kérjük vendégeinket, hogy vigyázzanak a lefoglalt szállásegységre, és a szálláshely belterében és külterében található bútorokra és berendezésekre. Tilos áthelyezni a bútorokat egyik helyiségből a másikba, a szállásegység belterében található felszerelést átvinni másik szállásegysgébe, az épületen kívülre, vagy a strandra (székeket a konyhából a teraszra, ételkészítésre vagy fogyasztásra alkalmas eszközöket másik szállsáegységbe, törölközőt vagy takarókat az apartmanból a strandra, nyugágyakat a medence mellől a strandra, stb. )
 11. Azon felszerelések és berendezések használata, melyek nem részei a szállásegységnek (grill, garázs és hasonlók) kizárólag a tulajdonos beleeggyezése esetén engedélyezett.
 12. A szállásegység elhagyása esetén a vendégek kötelesek összecsukni a napernyőket, eloltani a lámpákat, kikapcsolni az elektromos berendezéseket és a gázzal működő eszközöket és elzárni a csapkokat. Külön felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy ne hagyják feleslegesen bekapcsolva a légkondicionáló berendezést amíg nem tartózkodnak a szállásegységben, valamint ne használják azt nyitott ablak, vagy ajtó mellett. Tilos az ételek, italok hűtése folyóvízzel. Tilos a szemetet a wc kagylóba, a mosdóba és más olyan helyekre dobni, amelyek nem erre a célra szolgálnak, beleértve az udvart és az épület közvetlen környezetét.
 13. Robinzoni típusú szállás foglalása esetén a vendégek kötelesek takarékoskodni a vízzel és az árammal, illetve a tulajdonos engedélye nélkül nem használhatnak olyan elektromos berendezéseket, melyek sok áramot fogyasztanak (pl. vasaló, hajszáritó, stb.).
 14. A szálláshely belterébe és külterébe szigorúan tilos beengedni olyan személyeket akik nem használói annak a szállásegységnek. Amennyiben a tulajdonos észrevesz olyan személyeket akik nem lettek regisztrálva vagy bejelentve a foglalás során, a tulajdonosnak és az irodának teljes körű jogában áll lemondani a szállást az összes vendégre vonatkozóan. A tulajdonos kifejezett beleegyezése nélkül nem tartózkodhatnak a lefoglalt szállásegységben a házban található másik apartman vendégei, vagy más, nem a házigazda tulajdonában álló objektum vendégei.
 15. Azok a vendégek akik szándékosan, vagy akaratlanul vagyoni kárt okoznak, kötelesek megtéríteni a tulajdonosnak a kár teljes összegét. A tulajdonos letétet követelhet a vendégtől mindegyik lefoglalt szállásegységre vonatkozóan. A vendég a lefoglalt szálláshelyre érkezés napján fizeti a letétet. A letét teljes összegben visszajár a vendégnek a távozás napján, amenyiben olyan állapotben hagyja el a szállásegységet, amilyenben azt az érkezés napján találta. Az esetleges letét fizetési kötelezettségről, valamint annak mértékéről vendégeink a szállásegység ártáblázatánál tájékozódhatnak, továbbá az szerepel a voucheren is.
 16. Amennyiben a vendégek az érkezés napján 20:00 óra után érkeznek a lefoglalt szálláshelyre, kötelesek a késésről előre telefonon értesíteni a tulajdonost vagy az irodát azon helyzet elkerülése érdekében, hogy a tulajdonos – abban a hitben, hogy a vendég nem fog megérkezni – kiadja más vendégnek a szállásegységet.
 17. A távozás napján a vendégek 10:00-ig kötelesek a szálláshelyet elhagyni, hogy azt ki lehessen takarítani és a következő vendégeknek előkészíteni, akiknek 14:00-tól jogukban áll elfoglalni a szállásegységet. A vendégek kötelesek a kibérelt szállást olyan állapotban elhagyni, amilyenben az az érkezéskor volt – rendben és sértetlenül.
 18. Kérjük vendégeinket, hogy 22:00 órától 08:00 óráig (éjszakai pihenés ideje), valamint 14:00 órától 17:00 óráig (délutáni pihenés ideje) ne zavarják a tulajdonos, a szomszédok, és az objektum más vendégeinek nyugalmát.
 19. A tulajdonos és az utazási iroda jogában áll lemondani a szállást, ha a vendégek nem tartják be a házirendet és megzavarja a békét. Amennyiben a tulajdonos vagy az iroda a házirend szabályainak megsértése miatt a szállás lemondására kényszerül, a már kifizetett összeg nem jár vissza, tekintet nélkül a megrövidült foglalási időszakra.
 20. A szállás igénybevételének kezdetekor feltételezzük, hogy a vendég ismeri a házirendet és beleegyezik a benne foglalt követelményekbe és feltételekbe. Minden olyan vita, melyet nem sikerült a tulajdonosal és az irodával egymás között rendezni, rendőrségi beavatkozással, vagy a spliti bíróságon lesznek rendezve. Bármilyen reklamációt csak abban az esetben veszünk figyelembe, amennyiben azt a vendég a tartózkodás ideje alatt irodánknak jelezte. Utólagos reklamációt nem fogadunk el.